Perspectief blijft wijkwerkers inzetten in Oostende voor essentiële taken

covid In Oostende worden wijkwerkers ingezet via perspectief. "Het is belangrijk dat we essentiële taken blijven uitvoeren", stelt directeur Wouter Vanhecke.

Perspectief is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in de regio Oostende die werkt rond activering en zorgt voor de inzet van wijkwerkers bij openbare besturen, vzw's, landbouwbedrijven en particulieren. In tijden van corona zorgden de wijkwerkers voor heel wat essentiële taken en in deze crisis mogen we deze mensen niet aan hun lot overlaten", vertelt voorzitter Charlotte Verkeyn. "De wijkwerkers zorgen voor maaltijdbedeling bij kwetsbare groepen en doen boodschappen voor alleenstaanden. Maar ook voor andere taken kunnen de wijkwerkers worden ingezet."

Besmetting voorkomen

Valerie Van Lommel is een wijkwerker en vertoeft een uur per dag in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Kaaistraat. "Ik sta er in voor het poetsen van de plaats waar de kinderen worden opgevangen in de school", vertelt ze. "Daarnaast zorg ik dat alles goed ontsmet wordt, zoals de klinken, de poort, enzovoort. Het is belangrijk om eventuele besmetting te voorkomen."

Volgens waarnemend directeur van het college Katrien Rotsaert houden de ouders zich aan de richtlijnen betreffende de kinderopvang. "We hebben dagen dat er geen kinderen zijn en dan hebben we dagen van maximum twee", duidt de directeur. "Bij de start van de maatregelen waren er meer kinderen, maar ondertussen vonden de meeste ouders een oplossing. Er wordt zeker geen misbruik gemaakt en enkel ouders die in de cruciale sectoren werken maken gebruik van de opvang." (JRO)

Bron - Krant van West-Vlaanderen -